Remmen

Remmen

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Remmen

Goed werkende remmen zijn essentieel voor een veilig weggebruik. Wij raden u aan om uw remmen met enige regelmaat te laten controleren. Twijfelt u over de staat van uw remmen? Maak dan een afspraak bij ons om uw remmen te laten controleren.


Welke soorten remschijven zijn er?

Er zijn twee soorten remschijven, namelijk de normale massieve schijven en de geventileerde dubbele remschijven die beter kunnen koelen.

Tot een aantal jaar terug werden de geventileerde remschijven voornamelijk gebruikt bij zwaardere en sportievere auto’s. Tegenwoordig worden kleine auto’s ook steeds vaker uitgerust met deze remschijven.


Wanneer moet u uw remmen vervangen?

Door het normale gebruik van de auto slijten de remmen. Na verloop van tijd wordt het oppervlak van de remschijven hobbelig en slijten de remblokken daar op in. Uw auto heeft een waarschuwingslampje dat gaat branden zodra uw remblokken versleten zijn.

Een piepend geluid bij het remmen is ook een signaal om uw remmen te laten controleren, net als wanneer u het rempedaal heel ver kunt intrappen, het remmen stoterig aanvoelt of wanneer het stuur trilt bij het remmen.

Als uw auto minder goed remt wordt dat in de meeste gevallen veroorzaakt door versleten remblokken. Maar ook remschijven hebben niet het eeuwige leven. Merkt u één van de bovenstaande euvels op, dan is het belangrijk hier naar te laten kijken en wanneer nodig uw remmen te vervangen.


Remschijven vervangen? Remblokken vervangen!

Wanneer de conditie van uw remschijven slecht is, moet u uw remschijven vervangen. Wanneer wij uw remschijven vervangen doen wij dit zowel links als rechts om ongelijke slijtage te voorkomen.

Voor optimale werking van de remmen worden ook de remblokken vervangen. In sommige gevallen is ook de slijtage-indicator aan vervanging toe. Door zowel de remblokken als remschijven te vervangen, voorkomt u ongelijke slijtage en kunt u voortaan weer veilig de weg op. Dit geldt natuurlijk ook voor uw hybride of elektrische auto.


Wat zijn de kosten voor het vervangen van remschijven?

Laat u uw remschijven vervangen of uw remblokken vervangen? Dan kunt u vertrouwen op de kwaliteit van A-merk onderdelen, zoals Brembo en Bosch. De kosten van remschijven en remblokken vervangen varieert per type auto.

Wij maken vooraf een prijsopgave voor het vervangen van de remschijven en remblokken. Mocht onze monteur tijdens het vervangen van uw remschijven en remblokken op andere gebreken stuiten, dan nemen wij vanzelfsprekend direct contact met u op. Samen met u bepalen wij dan of de gevonden reparaties uitgevoerd moeten worden.


Uw remblokken en remschijven vervangen bij AutoFirst Rouwenhorst in Holten

Zijn uw remmen aan vervanging toe? Laat dan uw remblokken en remschijven vervangen bij AutoFirst Rouwenhorst. Onze vakkundige monteurs zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer op pad kunt met uw auto, zonder u zorgen te hoeven maken om uw remmen.