Spoelen automatische versnellingsbakken

Spoelen automatische versnellingsbakken

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak
Wij zijn een universeel autobedrijf aangesloten bij AutoFirst, dit om onze kennis omtrend toenemende storingen bij te kunnen houden.
 
Wij hebben de apparatuur in huis om alle merken te kunnen onderhouden en uit te lezen.
 
Tevens hebben wij de beschikking over apparatuur om uw automatische versnellingsbak(automaat) te onderhouden en te spoelen op een statische manier.
 
Een longlife automatische versnellingsbakolie welke nooit vervangen hoeft te worden?? Dit wordt door de fabrikant en de Dealer beweerd.
 
Maar juist door vervuiling van de automatischebakolie, door o.a slip en toenemende vermogens, raken de oliekanalen verstopt en de lamellen vervuild.
 
Zelfs bij lage kilomterstanden komt het al voor dat de olie echt smerig/vervuild is! Vaak volgd er dan een dure revisie om het probleem van de slechte olie weer op te lossen, wat meestal een hoop kosten met zich mee brengt. Dus wij zeggen voorkomen is beter dan genezen. Wij hebben voor de meeste merken en types de adaptors op voorraad zodat in de meeste gevallen op de spoeling kan worden gewacht (ongeveer 45 minuten)
 
Tijdens de spoeling wordt er door onze machine eerst een spoelvloeistof aan de bak toegevoegd waarna de auto 20 minuten door elke versnelling wordt gelopen, zodat de reinigingsvloeistof in alle plekken, plunjers, en kleppen komt en het vuil losweekt.
 
Daarna zal de bak worden gespoeld met nieuw olie, de oude olie is in de meeste gevallen zwart van vervuiling , dit is in onze machine te zien, u mag tijdens de spoeling gerust meekijken we hebben geen geheimen.
 
Wat is het grote verschil tussen de olie vervangen of het op de goede manier doorspoelen van de versnellingsbak?
 
1. Het grote verschil is dat alleen het vervangen van enkele liters olie uit het carter inhoud dat er in de rest van de bak , leidingen, koppelomvormer, koeler, e.d vervuilde en oude olie achterblijft, door de bak statisch te spoelen waarbij de oliepomp van de bak zelf de schone olie aanzuigt en door de complete bak spoeld met schone olie, waarbij deze alle vervuiling meeneemt en in het apparaat opvangt.
 
2. Tijdens de spoeling worden alle aanslag, sludge, en andere vervuilingen losgeweekt en weggespoelt.
 
Wij verversen de olie dus niet meerdere malen in de hoop dat alle rommel en vuil er uit is maar spoelen de bak dus echt goed door zodat hij echt schoon is!
 
Ook wanneer u nog geen problemen met de automaat heeft is het toch verstandig deze spoeling en verversing af en toe te doen het verlengd de levensduur van de bak drastisch.
 
Opgeloste problemen:
 
1. Schommelden toerentallen bij rustigrijden bij BMW, klappen in de versnelling tijden gebruik kickdown, trillen bij lage toerentallen wanneer de bak koud is.
 
2. Slippen of het niet op willen schakelen bij VOLVO, in noodloop gaan tijdens Kickdown, trillen in versnelling tijden gebruik kickdown.
 
3. Ook veel problemen bij MERCEDES hebben wij door een spoeling reeds opgelost.
 
Teven kunnen wij met de zelfde machine stuurhuizen en pompen spoelen.
 
Ook zijn wij gespecialiseerd in zoeken van storingen voor alle merken auto's.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws over AutoFirst Rouwenhorst.
Tevens ontvangt u ook tips, acties en aanbiedingen.

U kunt zich hier aanmelden.